Η παραγωγή τριών μελιών, και μάλιστα των συγκεκριμένων, είναι μία συνειδητή απόφαση που λήφθηκε μετά από πολλή σκέψη. Βασικό κίνητρο αποτέλεσε η επιλογή μελιών με ιδιαίτερα υψηλή θρεπτική αξία. Το μέλι ερείκης, θυμαριού και καστανιάς θεωρούνται από τα πιο ευεργετικά μέλια για τον ανθρώπινο οργανισμό, και παρά το γεγονός ότι η παραγωγή τους ενέχει πολλές δυσκολίες για το μελισσοκόμο, αξίζουν και με το παραπάνω τον κόπο.

 

 

Μέλι Θυμαριού

Το θυμαρίσιο μέλι 12 bees προέρχεται από άγριο θυμάρι σε συνδυασμό με ρίγανη που φύεται στην περιοχή Στεφάνι, Κορινθίας. Το χρώμα του κεχριμπαρένιο και η γεύση του πλούσια και γλυκιά. Το θυμαρίσιο μέλι, ίσως είναι το πιο αρωματικό. Η θρεπτική αξία του έγκειται στο γεγονός ότι είναι πλούσιο σε σίδηρο, κάλιο, φώσφορο και μαγνήσιο και έχει σημαντική αντιοξειδωτική και αντισηπτική δράση.

 

 

 

Μέλι Ερείκης

Το μέλι ερείκης 12 bees παράγεται στα Δερβενάκια, στο Άργος από νέκταρ φθινοπωρινής ερείκης , η οποία θεωρείται πιο θρεπτική από την καλοκαιρινή, σε συνδυασμό με νέκταρ από αγριολούλουδα. Το χρώμα του σκούρο κοκκινωπό και το άρωμα του έντονο. Είναι πλούσιο σε γυρεόκοκκους, αντιοξειδωτικά, πρωτεΐνες και μεταλλικά στοιχεία, ενισχύοντας σημαντικά την άμυνα του οργανισμού.

 

 

 

Μέλι Καστανιάς

Η συλλογή του μελιού καστανιάς 12 bees γίνεται στη Βλαχοκερασιά Αρκαδίας. Η επιλογή της συγκεκριμένης περιοχής δεν είναι τυχαία. Στην Αρκαδία επικρατούν εξαιρετικές συνθήκες για την ανάπτυξη της καστανιάς, ενώ σύμφωνα με τα αποτελέσματα μίας εμπεριστατωμένης έρευνας για τις ιδιότητες των ελληνικών φυτών, η αρκαδική καστανιά αποδείχθηκε ως ένα από τα φυτά με τη μεγαλύτερη αντιοξειδωτική δράση. Κατ’ επέκταση το μέλι καστανιάς έχει ιδιαίτερα υψηλή διατροφική αξία και αντιμικροβιακές και επουλωτικές ιδιότητες. Θα το ξεχωρίσετε για το δυνατό άρωμά του και για την έντονη και ελαφρώς πικρή γεύση του.