Κάθε χρόνο, γύρω στον Απρίλιο, το μελισσοκομείο 12bees ξεκινάει το ταξίδι του. Ένα ταξίδι γεύσεων, αρωμάτων και χρωμάτων. Πρώτος σταθμός: οι πορτοκαλεώνες του Άργους. Η ανθοφορία των πορτοκαλιών διαρκεί περίπου τρεις βδομάδες και δίνει άφθονο νέκταρ και θρεπτική γύρη. Η ανθοφορία της πορτοκαλιάς συμπίπτει χρονικά με την περίοδο αναπαραγωγής των μελισσιών, βοηθώντας τα μελίσσια να αναπτυχθούν και να αυξήσουν γρήγορα τον πληθυσμό τους. Άλλωστε, αυτός είναι και ο σκοπός του πρώτου σταθμού.

Τέλη Μαΐου, το μελισσοκομείο χωρίζεται στα δύο. Το μισό μελισσοκομείο ταξιδεύει μέχρι το Στεφάνι, Κορινθίας, και το άλλο μισό στη Βλαχοκερασιά Αρκαδίας. Στο Στεφάνι Αρκαδίας, οι μέλισσες παράγουν θυμαρίσιο μέλι, χάρη στην πλούσια βλάστηση από άγριο θυμάρι που επικρατεί στη γύρω περιοχή. Το θυμάρι ανθίζει στο τέλος της άνοιξης, και η ανθοφορία του διαρκεί έως τις αρχές του καλοκαιριού.

Στη Βλαχοκερασιά Αρκαδίας, την ίδια περίοδο, ο υπόλοιπος μισός πληθυσμός παράγει μέλι καστανιάς. Η περιοχή φημίζεται για τις καστανιές της, για αυτά τα πλούσια σε αντιοξειδωτική δράση δέντρα, τα οποία ανθίζουν τον Ιούνιο – Ιούλιο, αναδίδοντας έντονο άρωμα. Το νέκταρ της καστανιάς αποτελεί εξαιρετικής ποιότητας τροφή για τα μελίσσια και κατ’ επέκταση για εμάς τους ανθρώπους.

Και κάπου εκεί, γύρω στα τέλη Αυγούστου, το ταξίδι φτάνει στο τέλος του. Γίνεται η συλλογή των μελισσιών τόσο από το Στεφάνι όσο και από τη Βλαχοκερασιά, για να εγκατασταθούν τελικά στα Δερβενάκια, Άργους. Στα Δερβενάκια οι μέλισσες συλλέγουν γύρη και νέκταρ από τη φθινοπωρινή ερείκη που φύεται στην περιοχή. Η ερείκη αποτελεί μοναδικής αξίας μελισσοτροφικό φυτό και ιδιαίτερα σημαντικό για την ανασύνταξη των μελισσιών εν όψει του χειμώνα.

Τα Δερβενάκια αποτελούν τον τελευταίο σταθμό του ταξιδιού. Ένα ταξίδι που θα κάνει ,απλώς, μία παύση για 7 μήνες, για να ξεκινήσει πάλι από την αρχή τον Απρίλιο του επόμενου έτους…

Γιατί, στην πραγματικότητα, το ταξίδι ποτέ δεν σταματά.